Кавказка Лековита Минерална Вода

Минералните води на Кавказ са група защитени от правителството минерални бани в Руската федерация. Включва градовете Пятигорск, Злелновод, Есентуки, Кисловодск, Кумагорск и Нагута.

Специален руски курортен комплекс без паралели с европейския азиатски континент е Кавказките минерални води. Има над 115 санаториума, които са специализирани в лечението на различни заболявания. Най-голямата, композитна и многобройна зона за отдих в Русия се характеризира с Кавказките минерални води. Известен също с красивата си природа, този район

Кавказка Лековита Минерална Вода
Кавказка Лековита Минерална Вода

118 СПА курорта, 26 туристически и хотелски комплекса са оборудвани със специализирани медицински и диагностични услуги, които могат да се справят с над 40 000 посетители.
Кавказките минерални води са били посещавани от над 37 000 пациенти през 1913 г. През това време обаче няма медицински заведения и в началото на 20-ти век първите здравни курорти започват да се появяват едва.

Мястото пропадна по време на Гражданската война. През 1922 г. само 7000 души са посетили лек. През 1928 г. обаче са увеличени 90 000 пациенти. Повече от 900 000 ранени и болни хора са получили медицинска помощ по време на Втората световна война.

Leave a Reply

%d bloggers like this: